Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времеизмервателната компания на WRC пропуска Монте Карло

Времеизмервателната компания на WRC пропуска Монте Карло

52
0
рали Монте Карло

Компанията, която се занимава с времеизмерването в световния рали шампионат, Stage One Technology (S1T) ще пропусне първия кръг от тазгодишното първенство, след като не бе постигнато съгласие с North One Sport. Последната компания загуби договора си като промоутър, след като собствениците й Convers Sports Iniatives (CSI) фалираха.

От S1T направиха безпрецедентно предложение в опит да спасят работата си и да продължат да се грижат за засичането на времената в ралитата. Главният изпълнителен директор Саймън де Банке обаче призна поражение и заяви пред autosport.com, че фирмата му няма да присъства в Монте Карло.

Предложението ни бе отхвърлено. Като компания сме прекалено малки, за да се занимаваме с евентуално съдебно дело, а това явно бе единственият възможен път по-нататък. Положението стана непоносимо, затова се съгласихме да върнем оборудването на North One Sport, въпреки че все още вярваме, че ние имаме повече права върху него от него – обясни Де Банке.

През минали години, когато рали Монте Карло бе част от Intercontinental Rally Challenge, времеизмерването е извършвано от други компании. Бъдещето на S1T пък е неясно, макар че Де Банке все още отказва да се предаде. Той отново бе категоричен в изявлението си, че ще направи всичко възможно да защити хората си и ще търси възможности те да продължат работата си. Освен това отправи официално извинение към организаторите на рали Монте Карло и ФИА за невъзможността да им окаже съдействие и им пожела успешна работа.