Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времето може да е предпоставка за изненади, твърдят от Бриджстоун

Времето може да е предпоставка за изненади, твърдят от Бриджстоун

58
0
Бриджстоун,гуми

С гуми супер софт бяха записани най-добрите време в петъчните свободни тренировки за Гран при на Бразилия. Ред Бул бяха най-бързи, като Себастиан Фетел оглави класирането, а трети остана Люис Хамилтън (Макларън). По-твърдите гуми за предпоследния кръг от световния шампионат на Формула 1 са от типа медиум.

– Повърхността на пистата се подобряваше и през двете тренировки. Времето бе доста горещо, макар и не толкова, колкото сме преживявали в миналото – обясни директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт на Бриджстоун Хирохиде Хамашима. – Комбинацията от тези фактори означаваше, че гумите ни работеха добре. Имаше късане и при двата типа, както при предните, така и при задните, но повече при предните гуми.

Износването на задните обаче е по-голямата грижа на отборите според Хамашима – според събраната днес информация и дадената от пилотите обратна информация.

– Състезателите, които успеят да опазят задните си гуми, са в най-добра позиция за добри резултати. Трябва да се има предвид и времето. За събота прогнозата е за дъжд, така че квалификацията ще е особено интересна. Миналата година сериозен валеж повлия точно на тренировката за място на грида, така че трябва да наблюдаваме случващото се в небето, за да решим кои са най-добрите гуми за съответните условия – допълни Хамашима.