Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времето ще е решаващо според Алонсо

Времето ще е решаващо според Алонсо

45
0

Времето ще е решаващ фактор в Гран при на Бразилия според Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион бе най-бърз във втората петъчна тренировка.

– Променливото време прави съсредоточаването върху настройките особено трудно. Мисля, че точно това ще е ключът за този уикенд – трябва да се реагира бързо на промените, екипът да е гъвкав – категоричен бе пилотът на Рено.

Съекипникът му Ромейн Грожан в същото време отново не върви добре. Промените в метеорологичните условия не му позволиха да научи добре трасето, а и програмата му бе прекъсната от инцидент, при който удари рекламна табела на пистата.

Близките времена на състезателите бяха отбелязани и от шефа на Рено Боб Бел, като допълни, че основният проблем на пилотите му е бил липсата на сцепление.

– Смятам, че всички имаха грижи с това, но пък като цял с баланса нещата бяха добре. Направените от нас промени в рамките на първите свободни тренировки доведоха до някои наистина добри резултати и разбираме прилично поведението на гумите. В добра форма сме по отношение на състезанието, но трябва да опитаме да намерим още прилепяне – каза Бел.