Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко е възможно от втора и шеста позиция на грида, убедени са...

Всичко е възможно от втора и шеста позиция на грида, убедени са в Лотус

49
0
Кими Райконен

Всичко е възможно да се постигне от втора и шеста позиция на грида, убедени са в екипа на Лотус. В отбора са много щастливи от постигнатото от пилотите Кими Райконен и Ромейн Грожан.

Кими се чувства удобно в болида горе-долу през целия уикенд. Не толкова сутринта, когато направихме малка промяна в настройките. Но след това върнахме нещата и ситуацията се оправи – обясни директорът операции на пистата Алан Перман. – Ромейн имаше трудна сутрин, но не и технически повреди. В квалификацията бе с непроменен спрямо последната тренировка автомобил и като се имат предвид по-ранните му затруднения, шесто място е страхотно свършена работа. Знаем какво е положението и с двата типа гуми. Доста уверени сме по отношение на стратегията. От втори и шести всичко е възможно. Със сигурност ще се постараем и двамата ни пилоти да стигнат подиума, а единият от тях да е на най-високото стъпало.

Райконен ще е на челната редица на грида за първи път от Гран при на Монако през 2009 г. Той отбеляза, че днешното му представяне е най-доброто в квалификация за екипа досега, макар всеки пилот да иска винаги да е на полпозишън.

– Уикендът бе доста сложен досега, тъй като имахме известни грижи с реглажите. Но пък никога не е лесно да напаснеш всичко точно така, както го искаш, а сега автомобилът изглежда работи добре. Гумите ще са голямата въпросителна утре. Някои хора стартират с медиум, но ние избрахме стратегия, която е най-добра за нас. Надявам се да се справим с износването така добре, както го правехме досега през сезона – заяви финландецът.

Грожан отбеляза, че инженерите му са свършили фантастична работа, за да преодолеят проблемите му с Е21.

– Първата ми обиколка със софт в Q1 всъщност бе изобщо първият ми тур с тях досега в сесиите. Затова малко налучквахме настройките, но мисля, че се получи доста добре – допълни той.