Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко за Сезон 2021

Всичко за Сезон 2021

ClubS1, брой 245 Сезон 2021 - пилоти, писти, болиди

4650
0

Ред Бул най-бързи на тестовете, но какво ще стане през сезона?

Със страхотни обиколки в самия край на тестовете преди началото на сезона във Формула 1 Макс Верстапен записа най-добрия тур. Като цяло тимът на Ред Бул се справи силно в едва тридневните изпитания. Този път и другият пилот в екипа Серхио Перес се представи много добре, бе най-бърз в последния ден преди обяд, когато предаде колата на Макс. Не се въртеше и нямаше катастрофи като своите предшественици в предишните два сезона.

Надеждата за силно представяне на „биковете” бе подсилена от страхотното темпо и на първия пилот в Гран при, роден в новия век – Юки Цунода, който с Алфа Таури (също с двигателя на Хонда) постигна супер време в края. И в предходните дни изпитания Пиер Гасли бе бърз и постоянен, а всичко това подхрани и надеждата, че може и да има съпротива срещу доминацията на Мерцедес не само в отделни състезания.

На този фон представянето на седемкратните шампиони не изглеждаше така добро, дори напротив. Валтери Ботас загуби една трета от подготовката си заради проблем с превключвателя на скоростите в първия ден. Хамилтън се завъртя във втория ден за първи път по време на тест от 2013 г. Традиционно Мерцедес тестват с поне 60 кг гориво, но винаги правят и по някоя друга симулация на квалификация, а тази година не стигнаха до това.

Ферари показаха напредък, който личеше и при партньорите им от Алфа Ромео, но имаха и проблеми с аномалии в горивния процес през първия ден и с хидравликата в последния. Партньорите им от Хаас трябваше също да сменят скоростна кутия, но това правиха и в бокса на близкия до Мерцедес тим на Астън Мартин със Себастиан Фетел.
Макар и също вече с двигател на Мерцедес, Макларън изглеждаше стабилно, а Рено, вече с името Алпин, трупаше километри в ръцете на завърналия се в Гран при Фернандо Алонсо.

На целия този фон преди новия сезон експертите предупредиха обаче да не се прибързва с прогнозите, защото в последните 9 години само два пъти тимът, който е бил най-бърз на тестовете, е станал и шампион. И това разбира се е… Мерцедес.

С тази нетипична, но важна информация решихме да отворим този брой, който пък отново може да държите в ръцете си и напечатан на хартия. Традициите са важно нещо и 22 години след старта на ClubS1 ги спазваме и Ви предлагаме един пореден, но специален брой с всички пилоти, писти и информация за новите болиди. Надявам се, че ще е достатъчно информативен и полезен в очертаващия се най-малкото рекордно дълъг сезон във Формула 1.

Списанието може да намерите при нашите партньори във веригите бензиностанции Shell, Lukoil, Eko, Gazprom, Rompetrol, магазините Inmedio и Relay. Списанието няма да се продава в моловете, поради очакваното затваряне заради Covid-19.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев