Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички правят промени заради новия тест на подовете

Всички правят промени заради новия тест на подовете

42
0

По-строгите тестове за подовете, които ФИА въведе специално за Гран при на Испания, ще принудят всеки отбор да направи известни промени по болидите си.
###
По-строгите тестове за подовете, които ФИА въведе специално за Гран при на Испания, ще принудят всеки отбор да направи известни промени по болидите си. Това е мнението на някои водещи технически специалисти във Формула 1.
Някои тимове бяха монтирали пружини на подовете, които са калибрирани така, че автомобилът да издържи натоварванията, но позволяват подът да се огъва при движение. За да противодейства на това, ФИА постанови при изпитанията вече да се прилага сила от 2000 вместо само от 500 нютона. Поради тази причина сега всеки тим ще трябва да подсили подовете на колите си.
Главният инженер на Хонда Джаки Екелерт заяви: „Всички ще трябва да усилят и заздравят подовете чрез повече пластове карбон. Това означава повече тежест, но поради факта, че става въпрос за долната част на колата, не е толкова зле. Новите тестове ще са с по-голяма сила, така че всички ще трябва да изменят подовете си по един или друг начин. Да, ние също трябваше да ги модифицираме.”
Техническият директор на Уилямс Сам Майкъл пък обясни: „Със сигурност отборите трябва да повдигнат болидите, а това ще повлияе на оптималните настройки. Но не предсказвам, че ще доведе до съществени промени в класирането, защото всеки отбор ще трябва да направи известни промени. Няма да бъде като в Малайзия, където някои екипи трябваше да правят промени, за разлика от други”.