Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички тимове за 2010-та се срещнаха днес

Всички тимове за 2010-та се срещнаха днес

54
0

Шефовете на всичките 13 отбора, които ще вземат участие във Ф1 догодина, се срещнаха днес в централата на ФОТА в Женева.

Целта бе да се дискутира и евентуално подпише легално обвързващ документ, предназначен за регулиране на разходите, който след като бъде подписан би довел до ратифицирането на ново споразумение Конкорд от страна на ФИА, собствениците на комерсиалните права и всички отбори.

Тъй като президентът на ФОТА – Лука ди Монтеземоло, бе зает с бизнес дела, срещата бе водена от Джон Хаует и според публикациите в пресата е преминала добре, но въпреки това на нея не се е подписало каквото и да било.

Целта на този документ е да увери ФИА, че разходите във Ф1 ще се върнат отново на нивата от 90-те години в рамките на 24 месеца, което пък значи, че клаузите за лимитиране на бюджетите за догодина ще бъдат окончателно премахнати и ФОТА ще прекратят всякакви планове за организирането на нов шампионат.

Това пък от своя страна значи, че ще мине поне още седмица, а може би и повече, преди политическата сага във Ф1 да приключи окончателно.