Начало Картинг Втора серия от Dunlop karting cup във Варна

Втора серия от Dunlop karting cup във Варна

43
0

Второто състезание от сериите DUNLOP KARTING CUP 2006 ще се проведе в град Варна на писта „Варна”, на 16 юли, 2006 г. (неделя) от 10 часа. Състезанието се провежда за пета поредна година и в него мерят сили журналисти и известни личности.

Първият кръг се проведе в София на писта “Дунев мотор спорт” на 24 юни, 2006 г.. Участваха над 90 журналисти и приятели на картинг спорта. То бе спечелено от представителя на сп. Club F1, колегата Красимир Цолов.

Наградата за най-бързият състезател е комплект автомобилни гуми DUNLOP. Предвидени и още още много награди от Dunlop, Foster’s и Tesy. Партньор на състезанието е и Transcard.

За определяне реда на стартирането всички състезатели участват в квалификации като за полуфинал се класират първите тридесет и двама състезатели. Класирането се извършва по най-бърза обиколка на участник. Полуфиналите са в четири серии по осем души. За финала се класират първите осем състезатели, класирани отново по най-бърза обиколка от полуфиналните серии.

След определянето на участниците картингите се подреждат на стартова решетка по реда на най-бързата им обиколка, т.е. от първа позиция стартира състезателят с най-добър резултат и т.н. За зачитане на състезанието всеки участник трябва да пресече старт – финалната линия след обявяване края на състезанието с кариран флаг.

Предвидено е и отборно класиране, като за участие в него е нужно предварително всяка организация да обяви тримата души, които ще я представят. За класирането се събират времената от най-бързите обиколки от цялото състезание и на тримата съотборници. Отбори съставени от участници от различни организации също могат да участват в отборното класиране.