Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Норис и Верстапен във втората тренировка на Яс Марина, Сайнц...

Льоклер пред Норис и Верстапен във втората тренировка на Яс Марина, Сайнц катастрофира

3878
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер беше най-бърз във втората тренировка на Яс Марина. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:24.809 мин. Втори на 43 хилядни финишира Ландо Норис с Макларън. Трети на 0.173 сек. от времето на Льоклер остана Макс Верстапен (Ред Бул). Сесията бе прекъсвана два пъти заради катастрофи на Карлос Сайнц (Ферари) и Нико Хюлкенберг (Хаас).

Условията преди началото на сесията бяха малко по-различни спрямо тези в първата свободна тренировка. Температурата на въздуха бе 27 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 34. Както винаги, няма никаква вероятна за дъжд на пистата „Яс Марина“. Очаква се слънцето да започне да залязва с напредване на времето. В тази тренировка карат всички титулярни пилоти.

Всички пилоти излязоха на трасето след светването на зеления светофар в бокса. Почти всички заложиха на медиум гуми, с изключение на Ботас и Сарджънт, които избраха хард и софт.

Албон зададе темпото, преди да бъде изместен от своите съперници. Ръсел на свой ред зададе темпото и оглави класирането с време за 1:25.906 мин. Състезателите започнаха да правят по-дълги серии с обиколки. Условията в сесията ще бъдат много близки с тези в неделния ден.

Около 9 мин. след началото на сесията беше развян червен флаг заради инцидент на Карлос Сайнц. Пилотът на Ферари изпусна контрола над своя болид и се заби в бариерите на завой 3. Сайнц каза по радиото, че е добре и се оплака от мръсния въздух от колата пред него и неравностите на трасето

Втората тренировка на Яс Марина бе прекъсната за повече от 20 мин. През това време маршалите натовариха на платформа катастрофиралия болид на Сайнц и поправяха щетите по предпазните ограждения. На практика испанецът приключи участието си в тренировъчната сесия. Има вероятност той да бъде наказан заради смяна на компоненти в неговата кола.

Пилотите на Хаас и Уилямс застанаха на изхода на бокса след рестарта на сесията. Верстапен се оплака от действията на своите съперници по радиото. Сесията бе прекъсната броени минути по-късно заради инцидент на Нико Хюлкенберг (Хаас). Германецът загуби контрола над автомобила малко след първи завой и се удари в стената.

Сесията бе възобновена след близо 5 мин. Верстапен изпревари някои от своите съперници, включително Хамилтън и Ръсел. Пилотът на Ред Бул се оплака от това, че е блокиран.

Пилотите се върнаха на трасето с меки гуми и започнаха да подобряват времената си. Норис излезе начело, преди да бъде изпреварен от Рикиардо, Пиастри, Жу, Гасли, Ботас и Льоклер. Звездата на Ферари записа време за 1:24.809 мин. Верстапен пък заяви по радиото, че колата му „подскача като кенгуру“ в последния сектор на пистата Яс Марина.

В последните минути състезателите правеха квалификационни симулации, докато слънцето над трасето на остров Яс залезе. Льоклер остана на върха в сесията, следван от Норис, Верстапен, Ботас и Перес. Място в челната десетка намериха още Ръсел, Жу, Хамилтън, Гасли и Пиастри.