Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Втори подиум за Уебър през този сезон

Втори подиум за Уебър през този сезон

33
0

Марк Уебър бе изключително щастлив от второто си поредно класиране на подиума през тази година, след като завърши зад двата болида на Браун GP в състезанието в Испания днес. Така пилотът вече се изкачи до четвърта позиция в генералното класиране при пилотите, задминавайки Ярно Трули, който не успя да завърши днес, след като катастрофира още в първата обиколка.

„Първата част бе трудна, тъй като знаехме в квалификацията, че ще бъде трудно да спечелим позиции срещу другите момчета и особено Фелипе на това място, защото на пистата не можеш да направиш много“, обясни Уебър в пресконференцията след състезанието.

„Дадохме всичко от себе си, за да успеем в началото. Знаех, че имам обиколка по-малко до първото спиране в бокса, което никога не е идеално, но нямаше какво да се направи. Колата се държеше изключително неутрално при висока скорост през последните няколко обиколки преди първото ми спиране, затова направихме някои корекции за втората част.“

Въпреки, че позицията на Ред Бул в генералното класиране остава непроменена, тимът определено се придвижи по-напред от Тойота като представяне в Испания, утвърждавайки се по този начин като вторият най-добър конструктор в момента след Браун.

„Днес бе добър ден за отбора. Искаше ни се да вземем малко повече точки, но въпреки това този резултат също е добър за нас. Тези момчета (Браун) все още са далеч, но пък и ние се отдалечихме от тези зад нас, така че това бе страхотен уикенд за тима „, завърши Уебър.