Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Втори пореден подиум за Тойота

Втори пореден подиум за Тойота

57
0

Втори пореден подиум взе Тойота – след второто място на Тимо Глок в Сингапур, днес Ярно Трули стана втори в Гран при на Япония. Добрите резултати са от особена важност за японския отбор, чийто бюджет за сезон 2010 г. във Формула 1 не е одобрен и не е сигурно дали това ще стане. Представянето можеше да е още по-добър в домашната надпревара, ако немският пилот не бе принуден да остане в бокса.

Тимо катастрофира вчера лошо в квалификацията и бе посъветван да пропусне старта на Сузука, за да е напълно във форма за Бразилия. Отборът опита да го замести с Камуи Кобаяши, но тъй като японският пилот не взе участие в нито една от съботните сесии, разрешение не бе дадено.

– С помощта на физиотерапевта си опитах всичко, за да участвам, но се оказа, че не е възможно. Жалко е, че пропускам точно това състезание и съм раздразнен, че се случи. Благодаря на екипа си, който поправя болида ми цяла нощ, за да е готов. Сигурен съм обаче, че ще се върна в Бразилия – категоричен бе Глок.

Трули тръгна от втора позиция на грида, която загуби от Люис Хамилтън (Макларън) на старта, но си върна след второ си спиране в бокса.

– Да съм на подиума в домашната за отбора ни Гран при е фантастично усещане! Колата с новите подобрения бе наистина чудесна през целия уикенд, но бях наясно, че стартът ще е вероятно най-трудният момент в състезанието. Почти през цялото време след това се борих с Люис. Намалих разликата и се съсредоточих върху това да правя обиколки като на квалификация. Трябваше да оказвам възможно най-много натиск и благодарение на отбора, на стратегията, на бързата работа в пита го задминах при последния бокс – заяви италианецът.