Начало Автомобили Второ поколение Lexus Hybrid Drive задвижва новия RX 450h

Второ поколение Lexus Hybrid Drive задвижва новия RX 450h

349
0

След премиерата през 2005-та година на революционния RX 400h, през 2009-та, с RX 450h, Лексъс въвежда второ поколение Lexus Hybrid Drive (хибридното задвижване на марката) в моделнага гама RX.

Новият хибриден кросоувър ще влезе в продажба в България от месец май 2009-та, а европейската му премиера е през март на автосалона в Женева. Това е третото поколение на модела RX.

Хибридното задвижване на RX 450h представлява значителен напредък на Lexus Hybrid Drive – първата в света хибридна технология с високи динамични характеристики. Първоначално тя бе използвана в RX 400 – автомобилът, в който за първи път се реализираха успешно спортно-динамичните качества на хибридното задвижване в допълнение към традиционните за хибридите предимства- икономичност и ниски вредни емисии. Това на практика доведе до ревюлоция в технологиите за задвижване при премиум автомобилите.

Новият Lexus Hybrid Drive представлява едновременно подобрение във всеки аспект – увеличена мощност, значително намален разход на гориво и несравнимо понижение на емисите на CO2.

В допълнение, RX 450h хибрид разполага с повишена ефективност на бензиновия двигател в студено време както и чувствително подобрение на динамиката и еластичността при шофиране чрез увеличен диапазон на въртящия момент на електромоторите и ново управление на трансмисията за оптимално и ефективно използване на двигателната мощност.

Трите нови режима на шофиране: ECO (екологичен градски режим), EV (режим електрически автомобил) и SNOW (режим за сняг), допълнително намаляват разхода на гориво и подобряват динамиката на хибридната система.

С обща мощност 299 к.с. пълният хибрид използва високоефективен V6 бензинов двигател и два мощни електромотора, които работят в синхрон, за да осигурят „интелигентно” електрическо задвижване 4х4.