Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Второто място при конструкторите е минимума за Макларън

Второто място при конструкторите е минимума за Макларън

34
0
Дженсън Бътън,Макларън,Спа

Макларън отново не успяха да се възползват напълно от своето превъзходство. След края на лятната пауза колата видимо бе най-добрата на стартовата решетка, но въпреки постигнатите три победи повреди и инциденти не позволиха на пилотите на отбора да се борят за титлата при пилотите. Сега двамата са на четвърто (Хамилтън) и шесто (Бътън) място, а отборът вече е на трето място в класирането зад Ред Бул и Ферари.

Въпреки това в екипа от Уокинг остават с надеждата, че ще се преборят поне за второто място в класирането при конструкторите.

„Ферари са близо и няма да се предадем, докато не ги изпреварим“, заяви техническият директор на Макларън, Пади Лоу. За него е ясно, че слабости в квалификацията не позволяват на отбора да използва пълния си потенциал. „През тази година се видя, че състезанията се печелят, когато си на първа редица и имаш малко предимство или дори и да нямаш. Просто трябва да подобрим представянето си в квалификацията.

Промяната в съотношението на силите не дойде след наша грешка. Това просто е война в развитието и нещата се променят непрекъснато.“

Според него голямата крачка направена от Ред Бул в Сингапур се дължи на направените за надпреварата там множество промени. Но прогнозира, че в следващите състезания отново може да се получат сериозни промени.

„Ще имаме доста новости, по които работим в момента. Дали те ще са достатъчни, за да обърнем статуквото предстои да видим. Със сигурност обаче ще имаме нови части за Индия и Абу Даби.

Ще излъжа, ако кажа, че в момента нещата вървят по вода за нас. Ще ни трябват забележителни резултати и сериозни проблеми за Ред Бул, за да успеем да станем шампиони при конструкторите. Но се надяваме да завършим поне пред Ферари. Това ще е минималната ни цел за този сезон.“