Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въпрос на време е Уилямс да печели отново, смята Ботас

Въпрос на време е Уилямс да печели отново, смята Ботас

26
0

Валтери Ботас смята, че е само въпрос на време бившият му отбор Уилямс да печели отново победи. Финландецът премина в Мерцедес за 2017 г., замествайки напусналия спорта Нико Розберг. Така той ще бъде съотборник на Люис Хамилтън през новия сезон и може да има шанс за първи път да се бори за титлата в кариерата си. С Уилямс той постигна 9 подиума, но колата не бе достатъчно добра, за да му даде възможност да се бори за победи и титли.

„С Уилямс прекарах общо 7 години, 4 от които като титулярен пилот, каза Ботас. – С всяка изминала година тимът ставаше все по-професионален, не спираше да се развива. И макар понякога резултатите да не го показваха, ставахме по-силни. Уилямс е печелил толкова много титли и няма причина да не го направи отново. Въпрос на време е. Жалко, че не успяхме да го постигнем заедно, но желая всичко най-добро на Уилямс.”

Ботас смята също така, че е дал много на тима и е направил всичко, което е по силите му, за да постига Уилямс най-добрите възможни резултати. „Опитах всичко, което можех, каза още финландецът. – Винаги съм бил отборен играч, целта ми е била да донеса възможно най-много точки за екипа, работих много както с инженерите, така и с целия отбор. Надявам се да съм допринесъл с нещо и искам всичко да се развие добре за тях в бъдеще.”