Начало Други Вурц, Лапиер и Накаджима ще са пилоти на Тойота в Льо Ман

Вурц, Лапиер и Накаджима ще са пилоти на Тойота в Льо Ман

36
0
LMP1,тойотА

Алекс Вурц, Никола Лапиер и Казуки Накаджима ще са пилоти в новия проект на Тойота Моторспорт за Льо Ман, бе съобщено официално от Кьолн. Те ще участват в отделни надпревари, включително и в 24 часа на Льо Ман догодина, с хибрид от категория LMP1. Състезателите ще се включат веднага в работата по автомобила, като съвсем скоро ще правят изпитания на симулатор.

И тримата са били избрани и поканени въз основа на опита им в международния автомобилен спорт, за да може екипът да напредне максимално през 2012 г. Конкретните условия по договорите им не бяха разкрити. Надпреварите, в които ще се участва и точно кои пилоти ще карат, също предстои да се уточнят. Очаква се и тримата да карат автомобила при първата му поява на писта в началото на следващата година.

Нямах търпение да се включа в проекта, откакто научих за възможността да стана част от отбора. Обожавам надпреварите за издръжливост и имам невероятни спомени от участията на Тойота в Льо Ман – коментира двукратният победител в легендарната 24-часова надпревара Вурц. – Опитът им в комбинация с невероятните технически възможности на компанията са изключително привлекателни за амбициозен пилот като мен.

Австриецът, който живее в Монте Карло със съпругата и трите си деца, допълни, че се радва и на възможността да работи с Лапиер и Накаджима.

Едно от най-важните неща в такъв тип състезания е връзката между пилотите. Ако те работят добре, помагат неимоверно много на екипа. Смятам, че ще сме силни заедно. Нямам търпение да започнем – добави Вурц, който освен това работи като коментатор на Формула 1 за австрийска телевизия.

Лапиер участва в надпреварите за издръжливост от 2007 г. Той също заяви, че е горд, задето е заслужил вниманието и доверието на Тойота, като според него този екип има потенциала да създаде наистина силна кола.

Накаджима пък бе протеже точно на японския концерн и завърши програмата за млади пилоти на Тойота. Льо Ман ще е напълно ново изживяване за него, тъй като ще се състезава там за първи път.