Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц става ментор на пилотите в Уилямс

Вурц става ментор на пилотите в Уилямс

73
0
Алекс Вурц
Алекс Вурц, снимка Уилямс

Алекс Вурц ще е ментор на пилотите в Уилямс, съобщиха от тима. Той ще започна да изпълнява новата си роля още на тазседмичните тестове в Барселона, а след това ще пътува с отбора на определени надпревари през сезона.

Това е поредна стъпка от страна на екипа от Гроув с цел подобряване цялостната подготовка на хората в тима. Уилямс вече имат договор с компанията на олимпийската легенда Майкъл Джонсън за общо оптимизиране формата на членовете на екипа и от там сваляне времето за работа при питстопове например. Вурц пък ще приложи близо двете си десетилетия опит като пилот в различни дисциплини, включително Формула 1 (където изкара 11 години), за да помага и насочва пилотите Пастор Малдонадо и Бруно Сена.

Това е страхотна инициатива от страна на Уилямс и показва колко много иска отборът да оптимизира представянето си – коментира австриецът, който живее със съпругата си Джулия и тримата им сина в Монако. – През кариерата си като спортист, започнала, когато бях на 12 години с BMX надпревари, съм бил истински късметлия и натрупах сериозен опит. Наистина се радвам, че ще мога да го използвам, за да помогна на Уилямс на този важен етап от историята на тима – добави той.