Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц вижда Мерцедес като трета сила

Вурц вижда Мерцедес като трета сила

30
0
Алекс Вурц
Алекс Вурц, снимка Уилямс

Въпреки проведените две предсезонни изпитания на пистите в Херес и Барселона все още е трудно да се каже какво ще е разпределението на силите след като отборите използваха различни количества гориво, типове гуми и програми. Заради това новият наставник на пилотите в Уилямс, Алекс Вурц, смята, че най-добро впечатление може да се добие от внимателното проследяване на траекторията на различните болиди.

„Според мен Ред Бул отново са начело, въпреки че няма да са толкова убедителни, колкото през миналата година“, обясни Вурц пред австрийския SportWoche. „След това се нарежда Макларън, което за мен е забележително, защото от години те са бавни в началото на сезона. Именно затова смятам, че борбата между тези два отбора ще е по-успорвана през тази година.“

На трето място австриецът обаче не слага Ферари или добре представилия се на тестовете на Херес отбор на Лотус. Според него това ще е екипът на Мерцедес.

„Според мен те са направили сериозна крачка напред.“

Едва след Мерцедес той вижда екипа на Ферари, следван от Лотус, Уилямс и Форс Индия. Особено индийците за него са една от много сериозните възможности за изненада. Според него пък два от отборите дали добри резултати на тестовете, Торо Росо и Заубер все още имат сериозни проблеми със задната ос.