Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари се забавили с развитието на колата за тази година

Във Ферари се забавили с развитието на колата за тази година

33
0

Екипът на Ферари е забавил работата си по колата за 2016 г., за да може да развие в пълна степен болида SF15-T през миналия сезон. Това призна президентът на Скудерията Сержо Маркионе. С колата от 2015 г. тимът от Маранело направи голяма крачка напред по отношение на аеродинамиката и двигателя, и се върна на пътя на победите. Себастиан Фетел спечели 3 състезания и завърши на 3-о място в шампионата след Хамилтън и Розберг. Макрионе обаче е уверен, че забавянето няма да има влияние върху амбицията на тима да съперничи на Мерцедес в битката за титлите.

„Маурицио Аривабене ще ви каже, че забавихме някои неща по колата за 2016 г., за да може тази за 2015 г. да бъде завършена напълно, обясни Маркионе. – Надявам се, че няма да съжаляваме за това. Форсирахме работата по шасито за 2016 г. Имаме достатъчно време и финансови ресурси да направим правилните неща. Подходили сме към колата с много ясна идея и много ясна интерпретация. Много малко вероятно е колата ни да не може да съперничи на Мерцедес. Но би било много смело да определя отсега дали ще печели не.”

Маркионе също така заяви, че не подценява Мерцедес и очаква през новия сезон немският тим също да направи голям прогрес по отношение на колата. „Тенапреднаха много през 2015 г. спрямо предишната и съм сигурен, че това щ се случи отново, заяви босът. – Уважаваме ги много като съперници, но не се страхуваме от битка с тях на трасето.”