Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари имат сериозни проблеми с новия болид, твърдят в Италия

Във Ферари имат сериозни проблеми с новия болид, твърдят в Италия

92
0

В екипа на Ферари имат сериозни проблеми в работата с новия болид за 2017 г. Това смята известният журналист Лео Торини, който е близък до тима и има сериозни връзки и контакти там. Според негова информация, публикувана в Аутоспринт, в Скудерията са сериозно притеснени преди старта на тестовете.

Причините са две. Първата е, че данните за колата от CFD изследванията се разминавали сериозно с тези от въздушния тунел, което води до неяснота с каква посока трябва да се върви на следващ етап.

Другият сериозен проблем бил, че според данните от симулациите новата машина на Скудерията е „само” с 3 секунди на обиколка по-бърза спрямо миналогодишната. А според друга информация новия болид на Мерцедес е с 4 секунди на тур по-бърз спрямо 2016 г. Това означава огромно общо изоставане от над 1.5 сек на обиколка спрямо шампионите.

Според Торини в Маранело вече дори обмислят да започват работа по B-версия на болида, тъй като сегашният е много под очакванията като резултати и може би няма смисъл да бъде развивана.