Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във ФИА не знаели за останките, които спукаха гумата на Ботас

Във ФИА не знаели за останките, които спукаха гумата на Ботас

47
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Във ФИА не са били уведомени за счупените елементи на състезателната линия, които причиниха спукването на гумата на Валтери Ботас в края на състезанието за Гран при на Азербайджан.

Пилотът на Мерцедес водеше в състезанието и ако беше спечелил, щеше да поведе и в шампионата, но на излизане на старт-финала мина през останките и спука зад дясна гума. Така победата взе неговият съотборник Люис Хамилтън.

В тази връзка шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда и спортният директор на тима Тото Волф отбелязаха, че такива елементи не би трябвало да бъдат на трасето, след като колата за сигурност е стояла на пистата толкова дълго време (6 обиколки).

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обаче отбеляза, че той не е бил информиран за това, че отломки са останали на пистата. „Не получихме никакви съобщение за останки, каза Уайтинг. – За цялото състезание маршалите свършиха забележителна работа. Те бяха много добри в това да ни дават информация за откъснати елементи по пистата.

Може би последните са се появили в резултат на инцидента между Гасли и Магнусен, но след него нямахме съобщение за такива. Винаги се опитваме да запазим трасето чисто, но е трудно това да стане ако не знаем, че има такива. При рестартирането бяхме уверени, че всичко по пистата е изчистено.“