Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия очакват новият под да реши проблемите с аеродинамиката

Във Форс Индия очакват новият под да реши проблемите с аеродинамиката

47
0

В екипа на Форс Индия очакват новият под, с който ще бъде снабден болида за Гран при на Испания, да реши проблемите на колата с аеродинамиката. Това обяви заместник-шефът на тима Боб Фърнли.

От началото на сезона и двете коли на индийския тим завършват в зоната на точките във всяко състезание, но темпото не е това, на което в отбора са се надявали.

Според Фърни причината е липса на съответствие на данните от въздушния тунел и от тези от представянето на пистата, като слабото място на колата е в бавните и средно скоростните завои.

„Знаем какъв точно е проблема, заяви Фърни. – Андрю Грийн (техническия директор на тима) и екипа ни установиха, че имаме проблем с корелацията. Знаехме това още от тестовете в Барселона.

Идентифицирахме ефектите и намерихме решения, които са просто въпрос на производствен процес. Надяваме се, че ще можем да ги внедрим за състезанието в Барселона и да можем отново да атакуваме, вместо да се защитаваме.“

Фърни обясни още, че от гледна точка на пилотите, проблемите се усещат в нестабилността на колата, която пък е в следствие на рязкото изчезване на аеродинамичното притискане и след това неговата внезапна поява отново в бавните и средно бързи завои.