Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия се надяват да доближат Ред Бул с подобренията си...

Във Форс Индия се надяват да доближат Ред Бул с подобренията си в Испания

43
0

Във Форс Индия се надяват подобренията по колата за Гран при на Испания да позволят на тима да се доближи до Ред Бул в битка за 3-ото място при отборите. В момента екипът заема 4-ата позиция, като във всяко състезание от началото на сезона и двете коли завършват в зоната на точките. Въпреки че в квалификациите Перес и Окон са по-бавни от пилотите на Рено, Уилямс и Хаас, в състезанието те показват по-добра скорост и обикновено се класират пред тях.

Според заместник-шефа на Форс Индия Боб Фърнли тимът ще може да се бори с Ред Бул, като новите компоненти за Испания ще подобрят значително скоростта на колата и с тях тя ще е поне 4-ата най-бърз в решетката при всякакви условия. „Ако всичко работи според плана в Барселона, можем да преоценим целите си и да се борим с Ред Бул, заяви Фърнли.

– Не трябва да забравяме, че другите отбори не стоят и също ще имат подобрения. Затова трябва да сме внимателни в прогнозите си. Първата ни цел да сме сигурни, че сме на 4-а позиция. Ако можем да се придвижим напред от гледна точка на скоростта, ще бъде идеално. Досега ни липсваше скорост, която компенсирахме със стратегия, състезателни умения и надеждност.”

Фърнли също така смята, че новият пилот на тима Естебан Окон е направил добър прогрес от началото на този сезон и очаква да бъде на нивото на Перес в хода на годината. Французинът завърши 10-и в първите 3 старта, а в Сочи се класира 7-и.

„Той върши страхотна работа, заяви Фърнли относно представянето на Окон. – Естебан още се учи когато говорим за квалификацията и преминаването през първата част от уикенда. Той обаче показва супер зрялост в началната част от състезанията. Той е забележителен състезател.”