Начало Рали Възраждат планинското Шипка Дамасцена

Възраждат планинското Шипка Дамасцена

214
0
Шипка

На 15 и 16 август ще се проведе откритото планинско състезание „Шипка 2015 – Дамасцена“. Състезанието се възражда след 14-годишно прекъсване, съобщават организаторите от АСК „Казанлък Моторспорт“ и Българската федерация по автомобилен спорт.

Планинското рали се осъществява с подкрепата на Община Казанлък и на фирмите „Damascena Kazanlak Bulgaria“, „Alba Grups Skobelevо Bulgaria“, „Мончев 90″, „Orbico“, „KIA“, „Shell Helix“.

Тренировката и състезанието са в 3 манша. Официалното откриване е в неделя, 16 август, 10.00 часа, а половин час по-късно е стартът, на изходната табела на гр. Шипка в посока връх Шипка. Награждаването е в 14.00 часа. Дължината на трасето е 5000 м, денивелацията – 250 м, като състезателите ще преминат по трасе с 41 завои.

„Мисля, че сме готови да посрещаме състезателите, заяви за RallyXpress Милен Узунов, директор на състезанието и президент на АСК Казанлък Моторспорт  – Остават дребните неща, които трябва да се направят непосредствено преди началото. Днес ще разчертаваме боксовете и техните номера, където ще се разполагат отборите.“