Начало Автомобили VW подготвят хибриден Touareg

VW подготвят хибриден Touareg

83
0

Volkswagen потвърдиха, че работят върху хибриден вариант на следващото поколение на Touareg. Той ще бъде с компресор, бензинов V6 двигател с директен инжекцион, осемстепенна автоматична трансмисия, както и електрически мотор. Според официални данни разходът на гориво на модела ще бъде 8 л/100 км, а емисиите на СО2 възлизат на 210 г/км.

3-литровият бензинов двигател развива мощност от 328 к.с. и въртящ момент от 440 Нм. Въпросният агрегат работи в тандем с електрически мотор, наречен “E-motor” . Въпросният електрически мотор добавя мощност от 51 к.с. и въртящ момент от 300 Нм. И когато водачът се нуждае от пълна мощност – двете системи общо могат да донесат мощност от 369 к.с. и въртящ момент от 550 Нм. Според VW хибридният Touareg би трябвало да ускорява до 100 км/ч за 6.8 секунди.

Сред системите, които са спомогнали за намаляването на разхода на гориво, са системата start-stop, регенеративното спиране, както и възможността за движение само на електричество до 50 км/ч или при спускане по инерция. И освен че може да задвижва Touareg, Е-motor също така изпълнява функциите на стартер и генератор – за конвенционалните батерии и за никелово-металните батерии на хибридната система.