Начало Автомобили VW представи мъника up!

VW представи мъника up!

88
0
frankfurt,up,VW

Германският автомобилен производител Volkswagen разпространи официална информация и снимки на микроавтомобила си VW up!, чиято световна премиера ще се състои през септември във Франкфурт.

Малката кола е с дължина 3,54 м, широчина – 1,64 м., височина – 1,48 м. и междуосие – 2,42 метра. В сравнение с досегашния най-малък модел в гамата – хечбека с три врати VW Polo, новият автомобил на марката е с 430 мм по-къс, с 40 мм по-тесен и с 20 мм по-висок. Междуосието му е по-малко с 50 мм. Обемът на багажника е 251 л. стандартно, а при сгънати задни седалки достига до 951 литра.
За разлика от едноименния концептуален автомобил, който бе със задно разположен двигател, задвижващ задните колела, серийният Volkswagen up! е с широко разпространеното предно предаване и двигател отпред. Това е спомогнало за облекчаване на разработката, увеличаване на багажника и намалени с около 670 млн. евро разходи.

За задвижване на автомобила ще се предлагат два 3-цилиндрови бензинови мотора с обем един литър и мощности от 60 и 75 к.с. Първоначално те ще се комбинират с 5-степенна механична скоростна кутия, а за по-късен етап е предвидена и автоматична трансмисия. С включена система Старт/Стоп колата ще изразходва средно 4,2 литра на 100 км, а по-мощната версия – 4,3 л/100 км. Нивото на вредни емисии и при двете модификации ще е под 100 гр/км.

Предвижда се и пускането на версия, работеща на метан (68 к.с.), както и изцяло електрическа модификация от 2013 г.

В стандартното оборудване ще е включена система, предотвратяваща аварии в градски режим на движение до скорост 30 км/ч, която с помощта на радар самостоятелно ще спира автомобила при нужда.

Специално за VW up! е разработена и портативна навигационна система, чийто сензорен екран освен данните за навигация ще може да изобразява и данни от бордния компютър, парктроника, аудиосистемата или мобилния телефон.

Малкият градски автомобил ще се произвежда в Словакия, като продажбите му стартират през месец декември т.г. Той ще се предлага в три стандартни нива на оборудване – базова take up!, междинна move up! и най-високата high up!.