Начало Автомобили VW ще добави нов SUV към щатската си гама до 2016 г.

VW ще добави нов SUV към щатската си гама до 2016 г.

19
0
Logo,Volkswagen

Volkswagen ще добави средноразмерен SUV специално за пазара в Северна Америка през 2016 г.

Автомобилният производител търси начин да подобри продажбите на бранда в Съединените щати, както и тези на друга компания от концерна – Audi. Целта е реализираните автомобили да достигнат 1 милион годишно до 2018-та.

Желанието ни е още повече американски шофьори да се чувстват добре с моделите на марките от групата ни. Работим в тази посока, за да постигнем 100% удовлетвореност. Средноразмерният SUV за Америка вече върви по пътя си – коментира главният изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн.

Новият модел е смятан за ключов от изпълнителния мениджмънт и дилърите на марката. От VW заявиха, че новината показва отдадеността им към пазара след известен спад в продажбите. Концернът ще инвестира 7 милиарда долара в северноамериканския регион през следващите пет години. Смята се, че новият модел вероятно ще се произвежда в завода в Чатануга, Тенеси, който според запознати е предпочитан спрямо този в Пуебла (Мексико).

През 2016-та на американския пазар ще се завърне и моделът Phaeton.

SUV и кросоувър модели спомогнаха за увеличение дела на VW през 2013 г. до 30,9% от 29,7% година по-рано, сочат данните на Autodata Corp. Понастоящем SUV-предложенията на компанията са компактният Tiguan и средноразмерният Touareg.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.