Начало Автомобили VW T-Roc R – отлична динамика и спортен стил

VW T-Roc R – отлична динамика и спортен стил

321
0

T-Roc R е поредната звезда в моделната фамилия на Volkswagen T-Roc. С максимална мощност от 221 кВт/300 к.с. компактното попълнение в гамата ускорява до 100 км/ч само за 4,8 сек. Максималната скорост достига 250 км/ч преди електрониката да ограничи устрема на върховата версия.

Комбинацията от свръхмодерния двулитров задвижващ агрегат с технология TSI и интелигентната система за двойно предаване 4MOTION осигурява на T-Roc R изключително динамично пътно поведение.

Потеглянето е изключително благодарение на включената в стандартното оборудване функция Launch Control. Максималният въртящ момент от 400 Нм е налице още при 2000 об/мин, докато максималната мощност от 221 кВт е на разположение чак до 5000 об/мин. Високоефективната спирачна система от своя страна гарантира сигурно и ефективно намаляване на скоростта. Аналогична система се използва и при Volkswagen Golf R с Performance пакет. Системата за двойно предаване 4MOTION разпределя огромната мощ между предните и задните колела в рамките на хилядни от секундата според конкретните пътни условия.

По този начин се предотвратява ефективно потенциалното приплъзване или блокиране на колелата с алуминиеви джанти. Гарантира се възможно най-доброто сцепление с пътната настилка, включително при неблагоприятни метеорологични условия като валежи от дъжд и сняг, както и на трудни терени и нестабилни настилки като чакъл или груб паваж.

Външният дизайн на новия T-Roc R доразвива философията, прилагана в опционалния екстериорен пакет R-Line

Резултатът е самоуверено спортно излъчване, подчертавано от различни елементи. Впечатляващите дневни светлини са вградени вертикално в специално разработената за R предна броня Двете сдвоени ауспухови тръби вляво и вдясно на задната броня са хромирани. Допълнително предлаганата изпускателна система „R” Performancе от титанови сплави е дело на специализираната в областта на високотехнологичните ауспухови уредби фирма Akrapovič. Тя се отличава с характерен звук, отчетлив дизайн на изпускателните тръби и намалено с около седем килограма тегло.

Вътрешният интериор въплъщава динамичния дух на Volkswagen R. Дизайнът е типичен за R-гамата – модерен и динамичен. Педалите са от неръждаема стомана. Арматурното табло, централната конзола и облицовките на вратите са изпълнени фабрично с блестящо черни декоративни панели в „Piano Black“. Върху широкия централен подлакътник между предните седалки има достатъчно място както за ръката на водача, така и за тази на неговия спътник на предната седелка. За желаещите да демонстрират уникален стил се предлага пакет кожени тапицерии Nappa, както и вариант за двуцветно лаково покритие на каросерията.

Независимо от изключителния си спортен дух, T-Roc R е преди всичко практичен автомобил за ежедневието

В своята най-динамична, петврата версия колата впечатлява със своята функционалност, гъвкавост и комфорт. Облегалката на задната седалка е разделена асиметрично и може да се сгъва поотделно на части. Чекмеджето под дясната предна седалка предлага удобно място за съхранение на малки предмети и други полезни вещи. Обемът на багажника може да варира от 392 до максимум 1 237 литра.

Мултифункционалният спортен волан е кожен, със скосена долна част. Той пасва перфектно в ръцете на водача и предава много директно усещане за управлението на T-Roc R. Смяната на предавките се извършва с разположени в задната част на волана планки. Възможна е и ръчна смяна – посредством скоростния лост. И разбира се, водачът може да довери превключването на електронното управление ма изключителния DSG.

Ефективните настройки на задвижването позволяват на T-Roc R да постигне забележително умерени стойности на разхода на гориво и емисиите.

Измерванията в съответствие с новия изпитателен цикъл WLTP показват комбиниран разход на гориво между 8,8 и 8,4 литра на 100 километра пробег (в зависимост от използвания размер гуми). Комбинираните емисии на CO2 варират между 199 и 191 г/км.