Начало Автомобили VW Touareg постави рекорд в маратонско пътешествие

VW Touareg постави рекорд в маратонско пътешествие

177
0
SUV,vw.touareg

Дизелов Volkswagen Touareg постави нов световен рекорд, преодолявайки Панамериканската магистрала (25,6 хил. км) за 11 дни 17 часа и 22 мин.
Начела на екипа авантюристи е бил Райнер Зитлов, популярен германски изпитател, състезател и рекордьор по преодоляване на дълги разстояния с двигател, работещ с природен газ. Екипът е пропътувал най-дългата магистрала в света за време, по-късо с над три дни от досегашното най-добро постижение.
Стартът на маратона е даден в началото на юни в най-южната точка на Южна Америка, в началото на магистралата. Тримата водачи са карали практически без спиране (не се броят зарежданията с гориво), по пет часа всеки. За цялото време екипът е минал през 14 държави – Аржентина, Чили, Перу, Еквадор, Колумбия, Панама, Коста Рика, Никарагуа, Хондурас, Салвадор, Гватемала, Мексико, САЩ и Канада. Пътуването приключва в градчето Дедхорс, Аляска.
От 1 до 30 август автомобилът и неговия водач Зитлов ще обикалят дилърските центрове на марката в Германия, за може всеки желаещ за получи повече подробности за пътешествието и да разгледа всъдехода-рекордьор.