Начало Автомобили W3 Triposto

W3 Triposto

44
0

Няма как да не обърнете внимание на автомобил като W3 Troposto, няма как да го сбъркате в тълпата. С позиция на водача в центъра на автомобила, профил на спийдстър и доста екзотичен дизайн, Triposto е всичко, но не и обикновен.

Конструиран през 2005 година от Клайд и Хю Куок – екип от баща и син зад компанията Wingho Auto Classique, Inc от Монреал – автомобилът е изработен от фибростъкло, въглеродни влакна и кевлар. Затова и той не е типичната кола, която някои сглобяват в своя гараж. И чрез опита на Клайд като професор по инженерство и таланта на Хю като състезателен пилот, двамата са обединили силите си, за да създадат нещо на базата на Porsche 911… с доста изненадващ резултат. Като цяло стилът на различните детайли са направени, за да отдадат почит на минали класики от историята на Porsche.

Според предварителни данни Triposto притежава мощност от 300 к.с. и тежи само 1050 кг. Това е напълно достатъчно, за да се достига максимална скорост от 290 км/ч. Истината е обаче, че, за да тествате възможностите на колата, трябва да се сдобиете с добра каска, както и с доста нерви, имайки предвид отворения кокпит и малко странната ситуация с вратите. Благодарение на позиционирането на трите места тези, които са достатъчно смели да опитат мощността на автомобила, ще имат възможността да се наслаждават и на писъците на тези до себе с. Да не говорим, че към вас има постоянен приток на свеж въздух.

Автомобилът се предлага като доработка на серия донорни коли. Цената е около 250 000 долара. Това го доближава до уникалните модели на Ferrari или други подобни представители на индустрията. Като цяло обаче качеството на изработката и ексклузивността на самата кола могат да направят от Triposto една колекционерска ценност.