Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Да ни бяха сменили местата, като толкова искаха точките!

Уебър: Да ни бяха сменили местата, като толкова искаха точките!

82
0
Марк Уебър

Марк Уебър продължава да отстоява позицията, че съвсем съзнателно е пренебрегнал нареждането на шефа си Кристиан Хорнер да не гони Себастиан Фетел в последните четири обиколки на Гран при на Великобритания.

Избрах да се състезавам възможно най-твърдо и най-честно, колкото смятах, че е възможно. Очевидно ситуацията бе трудна, но все още се чувствам добре след това си поведение. А в подобни моменти те връхлитат противоречащи си чувства. Искаш да подобриш позицията си, независимо кой е пред теб и особено много, когато преследваш пилот на нивото на Себастиан. Да успея да го догоня и след това да ми кажат да пазя позицията си – не бях подготвен, а и не исках да се подчиня в онзи момент. Ако го бях направил, щеше да ми е трудно да заспя вечерта – пише австралиецът в колонката си за ВВС.

Той признава, че битка между съотборници със сигурност е най-големият кошмар на всеки тим.

Ако толкова се страхуваха да не загубим точките, можеше да ни сменят местата, като се има предвид, че бях доста по-бърз в този момент от надпреварата. Не харесвам особено подобни действия, както и самият отбор. Но би трябвало да сме свободни да се състезаваме, имайки предвид в съзнанието си интересите на екипа – нещо, което така или иначе не ми излиза от главата. Точно заради това ми бе толкова трудно да приема случилото се – допълва Марк.

След финала на надпреварата Уебър очевидно бе ядосан и разочарован, но не си позволи да нападне рязко тима. Хорнер от своя страна повтаряше, че е пазил единствено отбора и заяви, че двамата с пилота ще си поговорят насаме:

– С Кристиан разговаряхме, всеки обясни своята гледна точка и може би това ни помогна да видим ситуацията от перспективата на другия. Вероятно се чудите дали всичко това ще повлияе на решението ми какво да правя през 2012 г. С отбора имаме време да мислим. Дискусиите продължават и в момента, като се провеждат в положителен дух. Случилото се в неделя няма да обърне света ми нагоре с краката.