Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Фернандо е стара лисица и определено ще е заплаха в идващите...

Уебър: Фернандо е стара лисица и определено ще е заплаха в идващите стартове

43
0
Марк Уебър,Фернандо Алонсо

Като заплаха определи Фернандо Алонсо съперникът му от Ред Бул Марк Уебър. Австралийският пилот отбеляза, че пилотът на Ферари обикновено е по-близо до скоростта на биковете в състезание, но на Силвърстоун е демонстрирал много добро темпо и в квалификацията.

Идващите стартове във Формула 1 са ключови и ние в Ред Бул ще имаме шанс да се върнем начело след победата на Алонсо във Великобритания. Независимо колко напред е съотборникът ми Себастиан Фетел в класирането при пилотите и ние като отбор в това при конструкторите, никой не обича да губи. Но Ферари и Фернандо бяха изключително бързи последния път. На Силвърстоун той за първи път бе много близо до нас и в квалификацията, след което ни биха честно и в надпреварата. Фернандо е стара лисица и определено ще е заплаха в следващите две състезания – написа в колонката си за ВВС Уебър.

Той допълва, че Макларън не бива да бъдат подценявани в нито един момент, въпреки изоставането си в последните стартове от шампионата, защото никога не си сигурен кога ще те изненадат.

Ако са на ниво този уикенд, трябва да разберем дали ще успеят да го поддържат пет-шест състезания. Във Ферари има признаци, че може би ще се справят точно с тази задача. Иначе аз предпочитам Хокенхайм от двете немски писти – Нюрбургринг е неравна, повърхността се променя в отделните части, бордюрите са различни във всички завои. Това определено ти прави живота труден. Въпреки това първата победа в кариерата ми дойде именно там и това прави спомените ми специални – допълни австралиецът.