Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър начело до обяд на първия ден на Каталуния

Уебър начело до обяд на първия ден на Каталуния

23
0
Каталуния,Нико Хюлкенберг

Марк Уебър бе с най-добро време до обяд на първия ден от последната серия предсезонни тестове във Формула 1. Австралиецът провежда изпитания с RB7 на испанското трасе, което прие пробите след отмяната на първоначално планираната сесия в Бахрейн заради утежнената политическа обстановка там.

Само 7 отбора участваха в тренировките досега, като към Ред Бул се присъединиха Рено, Лотус, Заубер, Форс Индия, Макларън и Върджин. Торо Росо също са там, но така и не записаха време до момента.

Сесията започна на мокра писта, тъй като на Каталуния леко преваляваше. Постепенно дъждът спря и температурата на трасето започна полека лека да се вдига, като до обяд стигна почти 23 градуса. Тренировките бяха спирани на два пъти – първо заради спиране на Себастиен Буеми на старт-финалната права, а точно преди почивката червеният флаг се появи след излитане на управляващия Лотус Давиде Валсеки в чакъла.

В Рено Ник Хайдфелд започна деня зад волана на R31, като програмата му включваше основно кратки серии от обиколки. В тима имат сериозно количество нови елементи за изпробване, работа по окачването и гумите, както и по общите настройки на автомобила. Немският пилот обаче е с настинка и заради това следобед в болида ще е Виталий Петров.

За Макларън пък тези тестове са особено важни, след като досегашните тренировки с МР4-26 не бяха никак успешни. Първата половина на деня също не донесе особен оптимизъм в екипа. Дженсън Бътън тренира сутринта цяла серия спирания в бокса, а след това тръгна да прави състезателна симулация, но се прибра още след първия стинт с неизяснен до момента проблем. Новият нос на колата предизвика най-сериозно обсъждане в падока до момента, като основните догадки са дали това е нов дизайн или измервателно устройство за натоварванията в тази част на автомобила. Междувременно от отбора съобщиха, че променят първоначално обявената си програма и ще пропуснат четвъртъка, за да карат в събота.

 

Времената до обяд на първия ден:

1.Марк УебърРед Бул1:22.544
2.Ник ХайдфелдРено1:24.735
3.Давиде ВалсекиЛотус1:25.406
4.Серхио ПересЗаубер1:25.443
5.Нико ХюлкенбергФорс Индия1:26.030
6.Дженсън БътънМакларън1:28.971
7.Жером ДАмброзиоВърджин1:33.502