Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър най-бърз в последната свободна тренировка на Спа

Уебър най-бърз в последната свободна тренировка на Спа

45
0
Марк Уебър

Марк Уебър с Ред Бул бе най-бърз и в третата тренировка преди квалификацията за Гран при на Белгия днес. На мократа писта Спа-Франкоршамп той имаше най-добра скорост тази сутрин, след като вчера записа топрезултат  на сухо във втората сесия.

Второ време постигна Люис Хамилтън (Макларън), а трети се подреди Хайме Алгерсуари с Торо Росо, който бе по-бърз от Дженсън Бътън и Себастиан Фетел.

Пилотите на Ферари Фелипе Маса Фернандо Алонсо заеха последните места, след като бяха много пестеливи в излизанията си мократа писта и испанецът изобщо не направи пълен тур.

Tретата тренировка започна под поредния дъжд в Ардените и вниманието на камерите, фотографите и публиката бе насочено като събития от типа на гостуването на Джон Съртис в бокса на Ферари. Бе по-студено от вчера, като температурата на въздуха бе 14 градуса.

Лошото време не даваше шанс за нови тестове на сухите гуми и това не бе добра новина за пилоти като Фетел, който вчера кара с меките само в един бърз тур във втората тренировка, и то доста по-рано от съперниците и затова остана с 10-о постижение.

Водата тази сутрин бе изключително много и първите обиколки на почти всички бяха с гуми за екстремно мокро.

Дъждът се усили и Хамилтън дори с гуми за мокро трасе една стоеше на пистата. Няколко минути по-късно Бътън пък поиска нов екип, защото този, с който бе, прогизна.

Британецът каза по радиото, че би трябвало да има червен флаг, защото условията са по-лоши от тези в Канада.

Интензивността на валежа все пак намаля двайсетина минути след началото и Даниеле Рикиардо излезе на пистата с Испания Рейсинг. До средата на времето се появиха и част от останалите пилоти, между които и Фетел с гуми за екстремно мокро.

Темпото му бе над 2:15 мин на обиколка, малко по-ниско от това на лидера Себастиен Буеми (Торо Росо).

25 минути преди края класирането оглави Марк Уебър с втория Ред Бул и също с гуми за екстремно мокро. Времето му бе 2:14.143 мин.и след още два тура Буеми подобри и това време с почти секунда.

Адриан Сутил на свой ред излезе начело с доброто си каране на мокро и колата на Форс Индия – 2:13.231 мин.

Петнайсетина минути преди края в Мерцедес решиха да изпробват интермедиите, а пилотите на Ферари и Макларън така и си стояха в бокса. Михаел Шумахер аписа второ време, макар на места още да имаше много вода. Буеми сложи също интермедия и отново поведе. Съотборникът му Алгерсуари бе още по-бърз. В последните 10 минути на пистата излязоха отново пилотите на Ред Бул с интермедии, както сториха най-после и съперниците им от Макларън.

Уебър поведе с 2:08.988 мин. Бътън бе близо и тимът вече бе доволен от натрупаните данни. Хамилтън бе на 1,5 сек от Уебър. В последните секунди Люис повиши темпото записа второ време с грешка в третия сектор.