Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се надява да счупи каръка си във Валенсия

Уебър се надява да счупи каръка си във Валенсия

46
0
Марк Уебър

Автомобилите на Себастиан Фетел и Марк Уебър бяха пребоядисани (по план) след Гран при на Канада. Двата болида Ред Бул RB7 пристигнаха във фабриката в Милтън Кийнс във вторник сутринта след надпреварата (в която състезателите финишираха съответно втори и трети) и бяха свалени окачването, горивната система, двигателите, скоростните кутии.

Цялата работа бе свършена за два дни – толкова експедитивно, колкото се очаква от отбор от Формула 1 – и колите бяха обратно в транспортните камиони днес, за да потеглят за следващия кръг от световния шампионат.

Самите пилоти не виждат причина RB7 да не се представи така добре, както в досегашните кръгове.

Атмосферата около пристанището на Валенсия наподобява много тази в Монако – макар падокът да е по-голям, както и гаражите. Трасето върви по улиците, но средната скорост е 200 км/ч, тоест наистина висока, така че задачата ни не е лесна. Като цяло се търси компромис между скоростта на правите и поведението в завоите. Почти няма зони за сигурност и е необходимо много да се внимава, защото грешките струват скъпо – малко залитане и може да се удариш в стената… Изпреварването е трудно, като единствената реална възможност е в 12-и завой. Направихме добро състезание там миналата година и се надявам през тази да е същото – заяви Фетел.

Съотборникът му пък се надява на далеч по-добро представяне, отколкото миналата година, когато направи страховита катастрофа и излетя във въздуха, след като удари Лотус-а на Хейки Ковалайнен.

Ще гледам да счупя каръка във Валенсия, тъй като там състезанията ми не са били сред най-добрите. Харесвам карането в последния сектор, тъй като комбинацията от завои е страхотна и е истинско предизвикателство. На пистата все още не са се провеждали наистина феноменални състезания, но при всички промени тази година много неща могат да се случат. Няма причина болидът да не върви на ниво там, но както видяхме в последните стартове, конкуренцията със сигурност не спи – каза Марк.