Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Ще си тръгна щастлив от Истанбул

Уебър: Ще си тръгна щастлив от Истанбул

36
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Силно състезание направи австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър. Той се пребори за второто място на подиума на Гран при на Турция в последната част от надпреварата и бе доволен от свършената работа.

Истинско облекчение бе да финиширам на тази позиция, а не трети. Направихме добра битка с Фернандо [Алонсо] и макар да се губи известно време при директен сблъсък като този, всичко се подреди и го задминах. Екипът ме извика по-рано от предвиденото за първия питстоп, тъй като бяха разтревожени. Ферари покриваха нашите действия, но след това борбата си беше между мен и него. Чудесна победа за Себастиан [Фетел], а двойният триумф е страхотен резултат за отбора. В началото прилепянето не бе кой знае колко добро, но в крайна сметка ще си тръгна щастлив от Истанбул: това е най-добрият ми резултат за годината до момента – призна Марк.

Шефът на тима Кристиан Хорнер за пореден път нарече представянето на хората си фантастично. И двамата му състезатели бяха с по 4 спирания в пита, така че екипът имаше много работа. Освен че отбеляза успеха на Фетел и го нарече доминантна победа, англичанинът не пропусна да похвали Уебър за начина, по който се справи с гумите си в последния стинт.

Имахме комплект нови от типа хард, а Марк наистина ги накара да работят. След това дойде и страхотната му маневра, довела до първата ни двойна победа за сезона. Комплименти за целия тим – това със сигурност ще прогони демоните от миналата година – допълни Хорнер.