Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вебер съветвал Шумахер да не се връща във Формула 1

Вебер съветвал Шумахер да не се връща във Формула 1

73
0
Михаел Шумахер

Бившият мениджър на Михаел Шумахер – Вили Вебер, разкри, че е съветвал своя клиент да не се връща във Формула 1 през 2010 г. Германецът беше прекратил кариерата си в края на 2006 г. след 7 световни титли, но в края на 2009 г. реши да се върне в Гран при с екипа на Мерцедес.

След 3 неуспешни сезона той се оттегли окончателно, а в края на 2013 г. падна лошо на ски в Алпите и получи тежка черепно-мозъчна травма. Оттогава не се е появявал в публичното пространство.

В тази връзка съпругата му Корина заяви днес, че той е в добри ръце и семейството прави всичко възможно, за да му помогне да се възстанови. Утре той ще навърши 50 години.

„Дали съветвах Шумахер да се завърне? Не, изобщо. Обадих му се и му казах: „Моля те, не го прави. Можеш само да загубиш от това”, заяви Вебер пред немския Abendzeitung. –  Той беше 7-кратен шампион и не трябваше да доказва нищо. Михаел обаче наистина искаше да кара. Сметнах, че всичко ще бъде наред, нека отново каро, само че без мен.”

Това не се отрази на отношенията ни. Все още имахме договор до 2014 г., но аз вече не исках да обикалям целия свят. Вярвам, че всичко в живота е до време. Това, което заедно с Михаел вършехме през тези почти 20 години, това беше времето за Формула 1. Не можеш да го повториш или да върнеш времето назад. Ние се разделихме като приятели.”