Начало Други WEC: Ди Граси ще кара в Бразилия заедно с Кристенсен и Макниш

WEC: Ди Граси ще кара в Бразилия заедно с Кристенсен и Макниш

59
0
Лукас ди Граси

Лукас ди Граси ще участва в петия кръг на световния шампионат за надпревари за издръжливост (WEC – World Endurance Championship) като пилот на Ауди. Кръгът е на 15 септември в Бразилия на пистата Интерлагос и ще е домашен за бившия пилот на Върджин във Формула 1. За първи път бразилец ще е част от спортната програма на концерна, откъдето изразиха удовлетворение от привличането му.

Доволни сме, че създаваме такава специална връзка с публиката и медиите в Бразилия. Даваме на Ди Граси шанс да се състезава в родината си като посланик на спорта ни, както и да се бори за победата с Ауди R18 ultra – заяви моторспорт директорът на Ауди доктор Волфганг Улрих.

Пилотът прави кариера в картинга, след това се състезава в евросериите Формула 3, GP2 (където е вицешампион през 2007 г.) и стига до Формула 1 (кара за Върджин през 2010 г.).

Тази надпревара е чудесна възможност за мен. Състезанията за издръжливост са невероятна дисциплина, но досега опитът ми в нея се изчерпва само с тестове. Ето защо се вълнувам толкова за дебюта си в Ауди, при това редом с имена като Том Кристенсен и Алан Макниш – сподели 28-годишният състезател.

Лукас тества R10 Tdi през 2009 г. с частния тим Колес. През същата година направи още две изпитания със спортни автомобили за други отбори. В началото на август пък кара три дни R18 ultra на Лаузицринг, подготвяйки се за старта на Интерлагос. Доктор Улрих сподели след тренировките, че Ди Граси е направил добро впечатление на тима и ги е убедил да подпишат с него.

Кристенсен и Макниш пък ще участват в надпреварите на Силвърстоун, в Бахрейн, Япония и Китай без трети пилот, след като Диндо Капело сложи край на кариерата си по-рано миналия месец.