Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн е пилот на Заубер, обявиха официално от тима

Верлайн е пилот на Заубер, обявиха официално от тима

74
0

Екипът на Заубер обяви официално, че Паскал Верлайн ще бъде титулярен пилот на тима през 2017 г. Германецът бе считан за основен фаворит да замести напусналия спорта Нико Розберг в Мерцедес, но след това тимът на Сребърните стрели реши да потърси по-опитен и доказан пилот на мястото на Нико. В крайна сметка 22-годишният Верлайн се озова в Заубер, където ще е съотборник на Маркус Ериксон. През миналия сезон Паскал кара за Мейнър и показа отлична скорост, като донесе и единствената точка за тима с 10-ото си място на пистата Ред Бул Ринг.

„Много сме доволни да потвърдим Верлайн като наш втори пилот за 2017 г., заяви спортният шеф на Заубер Мониша Калтенборн. – Паскал показа своя талант в кариерата си досега, както в едноместните болиди, така и в DTM. В първия си сезон във Формула 1 той доказа своя потенциал, спечелвайки една точка в Австрия.

Със сигурност има още какво да видим от него. Искаме да му дадем шанс да израсне и да продължи да се учи във върховата категория на моторните спортове. Уверена съм, че Маркус и Паскал ще сформират солидна комбинация като двойка пилоти за 2017 г.”

Самият Верлайн коментира: „Много съм доволен да бъда част от Заубер за предстоящия сезон в F1. Това е ново предизвикателство в нов отбор. Развълнувам съм и очаквам с нетърпение тази нова авантюра. Нашата цел е да се установим трайно в средата на колоната и редовно да печелим точки.”