Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн постигнал споразумение със Заубер

Верлайн постигнал споразумение със Заубер

38
0

Паскал Верлайн е постигнал споразумение да бъде пилот на Заубер за следващия сезон, съобщава motorsport.com. Германецът първоначално беше основен претендент за мястото на Розберг в Мерцедес, след като Нико обяви, че напуска спорта. В последствие обаче Сребърните стрели решиха, че трябва да наемат доказан пилот с повече опит и започнаха преговори с Уилямс за Валтери Ботас.

Изглежда двете страни са стигнали до договорка, след като финландецът вече ходи в базата на тима в Бракли да му бъдат взети мерки за седалка и да бъде уточнена позицията му в кокпита.

Това остави пред Верлайн две възможности – да остане в сегашния си тим Мейнър или да премине в Заубер, като явно ще се случи последното. Според информацията финалните детайли около контракта на 22-годишния германец предстои да бъдат уточнени, като това щяло да се случи в близките няколко дни.

В Заубер Паскал ще бъде съотборник на Маркус Ериксон, който вече подписа договор с швейцарския тим. Така последните 2 свободни места за тази година остават в Мейнър, като се смята, че основните претенденти за позициите са Естебан Гутиерес, Фелипе Насър и Рио Харианто.