Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уайтинг инспектира пистата в Баку, остана доволен от видяното

Уайтинг инспектира пистата в Баку, остана доволен от видяното

132
0

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг направи инспекция на пистата в Баку в Азербайджан, за да провери как вървят строителните дейности по трасето, което на 17-19 юни трябва да приеме първото в историята състезание от Формула 1 в страната под името Гран при на Европа. Уайтинг е бил на визитата заедно с архитекта на пистата Херман Тилке. След като е видял падока, питлейна, двете павирани секции, вземащи се на пълна газ и широката само 7.6 метра градска зона, Уайтинг е останал доволен от свършената работа.

„Пистата ще бъде готова на време, заяви Чарли. – Можете да видите качеството на поставените неща, където и да погледнете. Следващото ми пътуване до Баку ще бъде в началото на юни и очаквам да кажа, че трасето е готово. Завои 8 и 12 може би ще бъдат най-интересни, както и преходът между завои 12 и 15, като подходът към 15 ще бъде много атрактивен. Ще е страхотно да се гледа и преминаването от завои 16 до 20, което ще става на пълна газ. Мога да сравня трасето с това в Сингапур, но скоростта ще бъде много по-висока.”

Промоутърът на състезанието в Баку Ариф Рахимов добави: „Бяхме уверени, че във ФИА ще бъдат впечатлени от постигнати прогрес досега. И да получим потвърждение на това днес е голяма гордост за целия ни екип. Сега зависи от нас да довършим работата си и да гарантираме, че за следващата визита в началото на юни, той (Уайтинг) ще може да декларира, че градската писта в Баку е напълно готова да приеме състезание от Ф1.”