Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Аз искам Люис да атакува

Уитмарш: Аз искам Люис да атакува

40
0
Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш вярва, че Люис Хамилтън трябва да продължава да се бори упорито, за да постигне успех. Коментарът на англичанина бе направен след последния кръг от Формула 1 в Канада, който пилотът не завърши след сблъсък със съотборника си Дженсън Бътън.

Люис е невероятен състезател и трябва да се бори. Ясно е, че в момента се намира в лоша серия. Подозирам, че не съм най-обективния човек, когато става дума за нашите пилоти, но аз лично искам Люис да атакува, макар да нямам желание да се удря с други коли. Ако обаче се въздържа заради страх от контакт, няма да е велик състезател и не би си вършил работата на ниво. Убеден съм, че ще продължи да е твърд и че още много успехи предстоят в кариерата му – заяви Уитмарш.

Бътън, който спечели сензационна победа на пистата Жил Вилньов, също защити съотборника си, нападнат от куп хора след историите в Монако и сблъсъците в Канада. Ники Лауда нарече Хамилтън напълно луд, а Емерсон Фитипалди и Стърлинг Мос казаха, че англичанинът е прекалено агресивен на моменти и прекрачва границата на нормалното.