Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Гумите може би ще са най-важни

Уитмарш: Гумите може би ще са най-важни

38
0
Люис Хамилтън

Гран при на Австралия не е показала максималните възможности на отделните отбори във Формула 1 в началото на сезон 2011 г., смята шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Това ни прави единствено още по-мотивирани да работим възможно най-много по представянето си. На хартия нещата изглеждат добре – останахме доволни от постигнатото в Мелбърн, а поведението на определени елементи в МР4-26 на Албърт парк подсказва, че би трябвало да се справим и на Сепанг – сподели англичанинът преди второто състезание за годината.

Според него основен фактор за скоростта на всички ще са гумите, тъй като в Малайзия отборите са подложени на може би най-тежките условия в целия календар.

Сепанг е високоскоростна писта, на която най-вероятно ще изпъкне представянето на автомобилите с най-сериозно ниво на сцепление и аеропритискане и в състояние да управляват максимално добре гумите в най-големия тест за тях до момента. Ясно е, че в Малайзия ще е горещо. Това ще е не просто жестоко изпитание за охладителните системи на колите, но и условия, в каквито не знаем как ще реагират продуктите на Пирели – температурата на асфалта ще е с 20-30 градуса нагоре спрямо всичко, изпитано досега – допълни Уитмарш.

В Макларън обаче са наясно, че колкото и добре да вървяха в състезанието в Австралия, то в квалификацията разликата спрямо бе Ред Бул бе доста по-сериозна и това е една от основните им цели за предстоящите стартове – да доближат скоростта на съперниците.