Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подиумът на Уилямс е заслужен, заяви Роб Смедли

Подиумът на Уилямс е заслужен, заяви Роб Смедли

35
0

Отборът на Уилямс празнува първи подиум за сезон 2016 г. във Формула 1, след като Валтери Ботас финишира трети в Гран при на Канада. Радостта на тима бе примесена с разочарование заради отпадането на Фелипе Маса вследствие на техническа повреда.

„Според мен това бе наистина добро състезание за нас и заслужихме подиума”, заяви пърформанс шефът на екипа Роб Смедли. „Темпото на болида ни бе чудесно в конкретните условия на трасето, както и очаквахме. Изостанахме с малко от първите в колоната и победихме Ред Бул, което е наистина положително. Стратегията бе абсолютно точна. Придържахме се към първоначалния си план с един питстоп, докато други екипи правеха по два бокса. Изпитваме известна горчивина заради факта, че можеше и двете ни коли да са толкова напред в подреждането. Фелипе можеше да е на позиция между четвърта и шеста, но проблем с водната система доведе до прегряване. Опитахме да поправим нещата, но нищо не проработи. Затова взехме решение да приберем автомобила, а и задвижващата система е съвсем нова.”

Ботас сподели, че е много щастлив от постижението си, както и че то се дължи на целия отбор.

„Съжалявам за станалото с Фелипе. Подиумът ще ни даде мотивация за следващите стартове. Мисля, че това състезание показа колко силен екип сме и че сме в състояние да постигаме добри резултати. Определено бе една от най-добрите ми надпревари”, допълни Валтери.