Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще купува скоростни кутии и окачване от Мерцедес за 2019 г.

Уилямс ще купува скоростни кутии и окачване от Мерцедес за 2019 г.

51
0
Сергей Сироткин,Уилямс

Екипът на Уилямс ще купува скоростни кутии от Мерцедес за следващия сезон, съобщава немското издание Auto Motor und Sport.

Според информацията екипът от Гроув ще използва и задно окачване от Мерцедес, което на практика означава, че оформлението на задната час на болида ще бъде много подобно на това на Сребърните стрели.

Това би трябвало да помогне на тима да се откъсне от дъното, където се намира през тази година. Уилямс е на последно място в класирането при конструкторите с едва 4 спечелени точки. В последния кръг на Хокенайм тимът отбеляза известен прогрес, като проблемът с блокиране на работата на дифузьор бе решен и новото предно крило работеше според очакванията.

Това даде възможност на Сергей Сироткин да се класира 12-и в квалификацията. В състезанието обаче той и неговият съотборник Ланс Строл не завършиха заради технически проблеми.

„Предното крило работеше както очаквахме, обясни техническият шеф на тима Пади Лоу. – Но за жалост има още много неща, които трябва да се направят. Колкото повече дълбаем, толкова повече слабости на колата откриваме. Ще имаме още нов части в Унгария и на Спа, като те ще бъдат така значими, както предният спойлер сега.“

За кризата в Уилямс и обяснението за нея на технически шеф на тима Пади Лоу четете в новия брой 217 на списание ClubS1