Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс на печалба за миналия сезон

Уилямс на печалба за миналия сезон

51
0

Екипът на Уилямс отбеляза подобрение във финансовото си състояние за изминалата 2015 г. Макар и символично за стандартите на Ф1, екипът от Гроув има положителен баланс за изминалия сезон, завършвайки го на печалба от 200 000 паунда. За сравнение за 2014 г. екипът на Франк Уилямс беше на загуба с цели 42.5 млн паунда.

Причината за по-добрата финансова ситуация за тима е в увеличението на приходите от 70.2 млн паунда за 2014 г. до 125 млн. паунда за 2015 г., които пък от своя страна са се вдигнали заради повечето пари от търговските права и повечето средства от спонсори. Последните са в пряка връзка със значително по-доброто представяне на отбора в шампионата за последните 2 сезона.

„През последните 2 години напълно реструктурирахме нашия бизнес и резултатите показват значителен прогрес на операционно и финансово ниво, заяви изпълнителният директор на Уилямс Груп Майк О’Дрискол. – Привлякохме нови спонсори, като Unilever, Avanade, BT и Hackett.

Успяхме да продължим нашето възраждане както на пистата, така и по отношение на баланса на приходите и разходите, въпреки големите харчове. Завършихме на 3-о място при конструкторите във втори пореден сезон, показвайки че сме направили ясна стъпка напред по отношение на състезателната ни конкурентноспособност.”