Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс отхвърли информацията, че Кубица е подписал договор с тима

Уилямс отхвърли информацията, че Кубица е подписал договор с тима

51
0

Уилямс отхвърли появилата се вчера информация, че Роберт Кубица е подписал 2-годишен договор с тима. Според холандския RTL GP полякът вече бил парафирал контракта, като официално новината щяла да бъде обявена след края на сезона.

„Макар и разговорите с Кубица да продължават, още предстои да бъде решено окончателно кой ще замени Маса, обявиха от тима на Франк Уилямс. – Ще направим обявление когато имаме какво да съобщим, но нищо не е планирано за предстоящия уикенд в Абу Даби.“

Полякът е сред основните кандидати за второто място в Уилямс за следващия сезон, заедно с Паскал Верлайн, Дани Квят и Пол ди Реста. Кубица вече направи официален тест с тазгодишния болид на Рено в Унгария, а след това имаше още две тестови сесии с болида на Уилямс от 2014 г. на Силвърстоун и Хунгароринг.

На последната заедно с него изпитания прави и резервният пилот на Уилямс Ди Реста, като се появиха информации, че Роберт е постигнал по-добри времена. Според Нико Розберг, който е мениджър на Кубица, полякът може да кара болид от F1 без никакви ограничения.

Преди 10 дни техническият шеф на Уилямс Пади Лоу обяви, че на Кубица по всяка вероятност предстои още един тест – с тазгодишния болид на Уилямс в Абу Даби след края на сезона в изпитанията на гумите на Пирели за 2018 г.