Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърдиха Малдонадо и Ботас за 2013 г.

Уилямс потвърдиха Малдонадо и Ботас за 2013 г.

37
0
Валтери Ботас,Пастор Малдонадо

Екипът на Уилямс потвърди, че през 2013 г. пилоти в отбора ще са Пастор Малдонадо и Валтери Ботас.

 

Следващият сезон ще е трети за венецуелския пилот с тима от Гроув. Финландският му колега също познава чудесно хората, тъй като бе трети състезател в екипа от 2010 г. досега. През 2012 г. Ботас участва в някои от петъчните свободни тренировки и от Уилямс обясниха, че са били впечатлени от уменията му по време на тези сесии.

 

Наистина се радвам на времето си в Уилямс и бях наистина щастлив, когато ми казаха, че ще продължим да сме заедно и през 2013-та – коментира Малдонадо. – 2012-та бе паметна година за мен заради победата ми в Барселона, а и направихме голяма крачка напред по отношение на цялостното ни представяне. Уверен съм в силата на отбора и се надявам догодина да сме още по-напред на грида и да имаме още по-голям успех.

 

Ботас, за когото следващата година ще е дебютен сезон във Формула 1, сподели, че за него повишението е сбъдната мечта.

 

Цял живот съм искал да се състезавам в F1. Да го направя с един от най-легендарните екипи в спорта е просто невероятно. Трите ми години в Уилямс досега бяха страхотни и се чувствам като у дома си, като целта ми винаги е била да стигна до титулярно място. Нямам търпение кариерата ми в Гран при да започне – каза още финландецът.

 

Сър Франк Уилямс сподели от своя страна, че в лицата на Малдонадо и Ботас отборът, който носи името му, разполага с двама от най-вълнуващите таланти в автомобилния спорт:

 

Пастор винаги е показвал страхотна скорост, а тази години израсна като състезател. Валтери е просто един от най-надарените млади пилоти, на които съм попадал и очакваме от него велики неща в бъдеще. Благодаря на Бруно Сена за упоритата работа през изминалия сезон и му желая всичко най-добро за в бъдеще.