Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс приключи деня преждевременно

Уилямс приключи деня преждевременно

32
0

Екипът на Уилямс приключи втория ден от тестовете на Каталуня само след неговата първа половина. Зад волана на новия болид бе дебютантът Ланс Строл, който след само 12 обиколки излетя от пистата. Това причини счупване на предното крило, като се оказа, че тимът няма достатъчно резервни част, за да може изпитанията да продължат. Така напрактика денят за екипа от Гроув бе провален, след като почти нищо по колата не можеше да бъде изпробвано.

„Ланс беше в 6-ата си обиколка при второто си излизане, когато се завъртя, обясни Роб Смедли от Уилямс. – Сцеплението бе особено ниско и той изхвърча и отиде в чакъла. Въпреки че инцидентът не бе сериозен, имахме доста повреди, които в момента оправяме. Трябва да изпратим някои композитни части обратно във фабриката, които ще се върнат при нас по някое време утре. Ще се опитаме да се върнем на пистата възможно най-рано утре.”

Самият Строл обясни: „Бях направил само няколко обиколки. Още свиквам с новия FW40. Има много време пред нас. Беше добре, че най-после седнах зад волана и усетих какво е да караш колата. Но трябва да направя много повече обиколки, преди да знам къде се намирам като представяне. Тогава ще имаме много по-ясна картина. Нямам търпение да направя още турове.”