Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с нов главен инженер

Уилямс с нов главен инженер

83
0

Екипът на Уилямс обяви назначаването на нов главен инженер. Това е опитният Дъг Маккиърнан, който преди изпълняваше същите функции при Макларън.

Британецът не беше част от шампионата вече 3 години, като напусна предишния си пост през 2015 г. Той ще отговаря за свършеното пред техническия шеф Пади Лоу.

Маккиърнън започва кариерата си във Формула 1 през 1999 г. в Макларън. Тогава той бе анализатор по аеродинамиката

След това се издигна до главен специалист по аеродинамика, а в последствие и до главен инженер, преди да напусне Макларън през 2015 г. В този период той работи заедно с Лоу в екипа от Уокинг.

„Работейки отблизо с Дъг между 2007 и 2012 г., съм сигурен, че неговия талант и опит значително ще подсилят тима ни и сме много доволни, че се присъединява към нас, каза Лоу.

– Още миналата година след завръщането ми в тима беше ясно, че имаме нужда от по-добри инженерни ресурси. Вече правим отличен прогрес с Дирк де Беер като шеф по аеродинамиката.“

Маккиърнан от своя страна каза: „За мен е чест да се присъединя към Уилямс. Тимът има вълнуващи планове за бъдещето. Страхотно е да видя вече свършената работа по аеродинамиката и новия болид FW41.“