Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с нов под в Унгария

Уилямс с нов под в Унгария

49
0

Екипът на Уилямс ще използва нов под в болида си за предстоящия уикенд за Гран при на Унгария. Това обяви техническият директор на тима Пат Саймъндс. Това е част от подобренията по колата, които целят тимът от Гроув поне да запази 4-ото си място в класирането при конструкторите, зад Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Саймъндс очаква пилотите Валтери Ботас и Фелипе Маса да запишат силен резултат на преасфалтираната писта Хунгароринг, въпреки че характеристиките й по принцип не пасват на болида на Уилямс.

„Въпреки че Хунгароринг е писта с по-ниска средна скорост спрямо трасетата, на които бяхме напоследък, можем да се представим добре и на нея, заяви Саймъндс. – Валтери вървеше 5-и миналия сезон, преди катастрофа да го извади от зоната на точките.

Фокусът ни за това състезание ще бъде върху очакваните високи температури и напълно преасфалтираното трасе, което ще бъде много взискателно към гумите. Очакваме да видим стратегии с 2 или 3 питстопа, като крайните решения ще зависят от точните качества на новия асфалт.”